Actueel | Het koor | Dirigent | Pianist

Eric Noya

Eric Noya werd in 1957 in Amstelveen geboren in Eric Noya een muzikale familie. Vader Frank Noya was contrabassist en speelde o.a. bij de Film van Ome Willem, de Late Late Lien Show, Paul van Vliet en bij talloze musicals en jazz combo's.

Vanaf 1974 studeerde Eric aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam bij Else Kleyn-Krijgsman en Jan Wijn, bij wie hij ook in 1979 afstudeerde. Eric Noya is, al sinds 1983, de vaste begeleider van het Utrechts Operakoor. Hij concerteert ook regelmatig met koren zoals het Purmerends Gemengd Koor en de Utrechtse Oratorium Vereniging en talloze andere koren in het land. Hij begeleidt vele bekende vocalisten.
Hij is ook actief in een aantal opera ensembles voor jubilarissen, bedrijven e.d.: de Singalong Opera Singers o.l.v. Evelyne Overtoom, de Bel Canto Company o.l.v. Carel Swagerman en de Dutch Vocals o.l.v. Peter Jonk.